Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Welke voordelen heeft een Brother printer

Welke voordelen heeft een Brother printer

Sharing is caring

Vroeger werden Brother-printers vooral gebruikt in kantoor-, commerciële en financiële omgevingen omdat ze honderden documenten en projecten in een korte tijd konden afdrukken. Vandaag de dag worden ook refurbished Brother printers en nieuwe echter steeds meer gebruikt als thuisprinters.

De meeste Brother-printers zijn laserprinters, vooral die met Led-technologie, maar je kunt ook modellen vinden die met inkjet werken, tot draagbare modellen, perfect als je een toestel zoekt waarmee je onderweg documenten kunt afdrukken, waar je ook bent.

 

Wat zijn de sterke punten en voordelen van refurbished Brother printers?

Dergelijke printers zijn korte tijd gebruikt in bedrijven of kleine onderneming. Na volledig nazicht en vervanging van mogelijk licht beschadigde onderdelen worden ze opnieuw op de markt gebracht. Ze beschikken dan terug over hun oorspronkelijke kwaliteiten.

Refurbished Brother printers zijn verkrijgbaar in zowel inkjet- als laserversies. De laserprinters kunnen worden ondersteund door verschillende technologieën; de beste die Brother produceert is de laser/led-printer die, omdat hij gebaseerd is op lasertechnologie. Hij heeft geen bewegende onderdelen heeft die op één lijn moeten worden gehouden, zoals bewegende spiegels of scherpstellenzen, met als eindresultaat een resistenter, duurzamer en efficiënter product in vergelijking met traditionele laserprinters. Deze printers zijn ideaal  voor het afdrukken van grote hoeveelheden documenten, omdat ze veel sneller en efficiënter zijn dan traditionele inkjetprinters.

 

Multifunctionele en draagbare printers

Wanneer je voor de keuze staat een Brother-printer te kopen, moet je nagaan of je een multifunctioneel product nodig hebt, d.w.z. een product dat ook functies heeft zoals een scanner of fax, of je gewoon een klassieke printer nodig hebt. Brother produceert ook draagbare, compacte en lichte printers die perfect zijn voor onderweg of op reis. Deze printers gebruiken een kleine, krachtige batterij om overal te kunnen afdrukken.

 

Wi-Fi en connectiviteit

Een ander noodzakelijk element dat je moet overwegen is de Wifiverbinding, die aanwezig is op alle Brother-apparaten. Met draadloze printers van Brother die gebruikmaken van technologieën zoals Wi-Fi Direct en NFC, kun je via toepassingen en software met de printer communiceren zonder dat je een LAN- of USB-kabel nodig hebt.

 

Resolutie en afdruksnelheid

Brother-printers hebben uitstekende afdruksnelheden (gemeten in pagina’s per minuut). Voordat je een Brother-printer koopt, moet je nagaan welke DPI (pixels per inch) – de resolutie van de afdruk – het beste bij je behoeften past. De prestaties van Brother-printers zijn uitzonderlijk, omdat deze apparaten een krachtige CPU en RAM-geheugen hebben.