Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Tips voor het vinden van de juiste logopedist

Tips voor het vinden van de juiste logopedist

Sharing is caring

Wanneer je een kind hebt die moeilijk praat of bijvoorbeeld stottert is het belangrijk dat je een logopedist bezoekt. Zij kunnen je kind onderzoeken op stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Is er een stoornis dan kunnen ze je daarbij helpen. Er vinden steeds meer onderzoeken plaats naar de effecten van de logopedie. Logopedie is gespecialiseerde gezondheid zorg of paramedische zorg. Wanneer er een behandeling nodig is, worden de onkosten vergoed via de basisverzekering.

Kinderen die problemen hebben met praten

Er zijn kinderen die problemen hebben met praten. Ze praten niet vloeiend waarbij sommige woorden en klanken worden herhaald of verlengd. Er kan tijdens het spreken een bepaalde blokkade optreden. In het begin zal je kind automatisch het stotteren proberen te verdoezelen door een ander woord te benoemen. Dan zal het stotteren niet zo opvallen. Ook worden er soms extra bewegingen gemaakt, waardoor hij of zij toch het woord kan uitspreken. Door het stotteren kan er een belemmering ontstaan in de communicatie met anderen. Zodra je bij je kind ziet dat hij problemen met praten heeft, is een bezoek aan een logopedist aan te raden. Stotteren kan bij jonge kinderen vaak verholpen worden. Dat wordt moeilijker naarmate ze ouder worden. Dus wees er op tijd bij.

Logopedie Ridderkerk is er voor jou

Wanneer je in Ridderkerk of in de omgeving daarvan woont is het verstandig om een Logopedist Ridderkerk te bezoeken. Bij de logopedist Ridderkerk word je na het maken van een afspraak uitgenodigd om met je kind langs te komen. Ze zullen je kind onderzoeken om eventuele spraakproblemen vast te stellen. Daarna kun je met je kind de logopedie Ridderkerk starten. Stottert je kind dan zal er een specialist op het gebied van stotteren je kind helpen. Na de opleiding van de logopedie wordt er nog een vervolgopleiding gedaan op het gebeid van stotteren.

Een Logopedie Ridderkerk helpt jou verder

Wanneer je naar een Logopedist in Ridderkerk gaat, word je goed ontvangen. Je voelt je direct thuis. Er wordt gekeken naar de stoornis die er is in combinatie van de persoon die geholpen moet worden. Omdat iedere persoon anders is, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De aanpak voor kinderen zal speels zijn. Er worden spelletjes gespeeld, zodat ook je kind er zich thuis zal voelen. Wanneer je als volwassen persoon geholpen moet worden, zal er worden gekeken naar je interesses en bezigheden. Wanneer je twijfelt of je daadwerkelijk therapie nodig hebt, kun je je eerst laten onderzoeken. Er word je na afloop een vrijblijvend advies gegeven. Wanneer je nog vragen hebt, kun je die natuurlijk altijd eerst stellen. Zelf op zoek naar logopedie Ridderkerk. Klik dan hier